Mondkapjes

BREAKING: WEBSHOP WEER GEOPEND! Klik hier

 

DUURZAME MONDKAPJES, OFFICIEEL PATROON 

Deze uitwasbare mondkapjes zijn gemaakt volgens de richtlijnen van de Federale overheidsdienst Volksgezondheid (FOD) in België *Neutraal of van een hippe of vrolijke katoenen stof. Want gemakkelijker kunnen we het allemaal niet maken maar evt wel wat fleuriger

Het kapje heeft een dubbele laag katoen met een mini ‘kussensloop’-sluiting onder, zodat je hier een vervangbaar filter (van keukenrol, tissue, stofzuigerzakfilter, papieren zakdoekje) in kunt doen.

Bovenin het kapje zit een tunneltje van 7 cm: hier kun je evt een ijzerdraadje of een sluitstrip voor afvalzakken in doen zodat je de bovenrand goed om de neusbrug kunt sluiten. Keer in dat geval eerst het kapje even binnenstebuiten om goed bij de ingang van de tunnel te kunnen komen. Voor het wassen deze buigbare strip verwijderen.

De strikbanden zijn van elastiek, je kunt ze om je hoofd en nek knopen of er een knoop inleggen en om je oren trekken.

Het katoenen mondkapje is uitwasbaar op 60 of 90 graden en is vooral bedoeld om anderen niet te besmetten. Het geeft zeker geen 100% veiligheid, uit een onderzoek van de Cambridge University** blijkt dat katoenen mondkapjes met een filter 70% bescherming geven, voor linnen mondkapjes is dat 60%. Het scheelt m.i. dus wel degelijk maar ook daarover zijn de meningen verdeeld. In China bv wordt het wel aanbevolen voor burgers.

De mondkapjes kosten 8,95 ps en worden in een envelop opgestuurd, dus geringe verzendkosten Andere prints of dessins zijn in overleg leverbaar.

*

“Home-made stoffen maskers zijn geen medische maskers en zijn inferieur aan chirurgische maskers. In het kader van een tekort aan medische maskers kunnen zij wel gebruikt worden, onder meer in zorginstellingen door het personeel dat niet betrokken is bij de verzorging van patie?nten (bv. administratief personeel, technisch personeel, personeel van het laboratorium, personeel van de onthaalbalie dat geen rechtstreeks contact heeft met patiënten, enz.).

Indien er geen chirurgische maskers beschikbaar zijn, kunnen patiënten met een mogelijke of bevestigde COVID-19 en geïsoleerd in hun woning, ook home made maskers – gemaakt uit stof/linnen – gebruiken. Hierdoor beschermen ze hun directe omgeving. Desnoods kan de patiënt gebruik maken van een sjaal of een andere doek. Deze voorwerpen moeten wel dagelijks worden gewassen op 60°C.”

* https://epidemio.wiv-isp.be/

** https://www.researchgate.net/

Bestel de mondkapjes op onze webshop